Kerstkoffie recept

Kerstkoffie recept

De kerst komt eraan; dat betekent genieten met de mensen die je lief hebt. Een kerstkoffie kan dan ook niet tijdens een diner ontbreken, heerlijk als toetje maar eigenlijk lekker voor elk moment van de dag. Wij delen twee recepten die jij kunt presenteren tijdens de kerst, ga voor de klassieke tiramisu of kies voor BonneBella's Christmas Coffee. Daarnaast verkopen wij de limited edition Mocca d'Or kerstkoffie, leuk om te gebruiken in een recept of om cadeau te geven. 

BonneBella's Christmas Coffee

De Christmas Coffee van BonneBella is een ware traktatie en brengt het gevoel van kerst helemaal in jou naar boven. Wij hebben dit recept speciaal gemaakt voor de winter- en feestdagen. Wat heb je nodig om de kerstkoffie te maken?

  • 2 kopjes Mocca d'or kerstkoffie
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 30 ml baileys
  • 50 gram pure chocolade
  • 1/2 kruidnagel
  • Kaneelstokje

De eerste stap is het verwarmen van de melk in een pannetje. Zorg er wel voor dat de melk niet begint te koken. Voeg daarna de kruidnagel en het kaneelstokje toe aan de melk en laat het eventjes intrekken. Giet de melk door een zeef en breek de stukjes pure chocolade. Voeg dit toe aan de melk en verwarm totdat de chocolade gesmolten is. Klop de slagroom stijf en giet de Bailyes en de koffie in een kopje. Voeg het melkmengsel toe en schep de slagroom op de koffie. Garneer met wat cacaopoeder en genieten maar!

Naast deze Christmas Coffee hebben we ook nog andere winterse recepten

Tiramisu met kerstkoffie

Het maken van de tiramisu is iets ingewikkelder, maar dan heb je ook wel een overheerlijk toetje wat je aan jouw gasten kunt presenteren. In de tiramisu wordt de Mocca d'or Kerstkoffie verwerkt, een koffie die speciaal gemaakt is voor de feestdagen. Met smaken van pure chocolade, hazelnoot en karamel ook zeer geschikt om te gebruiken in het toetje. Benieuwd wat je voor de tiramisu nodig hebt en hoe je het maakt? Lees dan verder.

  • 1 espressokopje Mocca d'or Kerstkoffie
  • 1 eetlepel hazelnoot
  • 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
  • 50 ml slagroom
  • 100 gr. mascarpone
  • 1 scheutje koffielikeur
  • 6 lange vingers
  • 50 gram melkchocolade 

Als eerste ga je de hazelnoten in een droge, hete koekenpan roosteren. Meng daarna de koffie met de suiker en giet de slagroom erbij. Klopt dit op tot een lobbige room. Klop daarna de mascarpone goed los en spatel de mokkaslagroom die je net hebt gemaakt erdoor. Giet de likeur in een diep bord en wentel de langevingers erin. Zet de koekjes rechtop in een glas schep de mascarponeroom tussen de lange vingers in het glas. Verdeel de helft van de hazelnoten en wat geraspte chocolade erover. Ga daarna weer verder met de mascarponerom en de rest van de hazelnoten en chocolade. Serveer de tiramisu direct of laat het even opstijven in de koelkast.

BonneBella wenst je hele fijne feestdagen, geniet van al het lekkers!


Andre Fieten