Afsluiten koffiemachine tijdens sluiting COVID-19

Geachte relatie,

Door de situatie omtrent COVID-19 krijgen wij veel vragen over wat nu te doen met uw koffiemachine. Bij deze enkele tips!

Espressomachines handmatig:

Als u ervoor kiest om de machine aan te laten staan en toch eventuele verstopping in het watersysteem / koffiegroepen te voorkomen adviseren wij u de machine wekelijks te reinigen volgens de bekende procedure.

Na het reinigen, de groepen goed doorspoelen om te voorkomen dat de groepen vast gaan zitten.

Wilt u de machine uitzetten, draai dan ook de kraan dicht. Spoel de machine van te voren goed door alvorens u deze afsluit.

Vergeet niet een briefje o.i.d. op de machine te doen om aan te geven dat de kraan is afgesloten, anders kan de machine bij het opnieuw opstarten beschadigd raken doordat deze geen watertoevoer heeft.

Vergeet tevens niet om de filterdragers te ledigen en zo nodig te reinigen en plaats ze onder de groep.

Dus: wilt u de espressomachine toch liever uitzetten dan eerst de machine goed doorspoelen voordat u deze uitzet. Wilt u hem toch reinigen met reinigingsmiddel dan nadien heel goed naspoelen.

Als u de machine over enkele weken weer aanzet adviseren wij u de machine:

–          bij het opnieuw opstarten de stoompijpen open te zetten. wanneer deze beginnen te stomen dient u deze te sluiten zodat de machine goed doorwarmt.

–          opnieuw te reinigen en een keer extra doorspoelen.

–          de koffiegroepen een paar keer doorspoelen

–          ook het heet water een paar keer laten lopen zodat alles zeker schoon en bacterie vrij is.

–          Als laatste de stoompijpen even open zetten zodat deze ook goed schoon zijn.

Voor wat betreft de koffiemolens is het raadzaam de bonen die niet meer in gesloten zak zitten later niet meer te gebruiken, na enkele weken is de koffie in de koffiemolen of geopende zak oud geworden en zal de koffie niet meer zo smaken zoals u gewend bent.

Volledig automatische espresso- en instantmachines :

Bij o.a. de Jura, Nivona, Animo of Bravilor volledig automatische koffiemachines geldt dat u het schoonmaakprogramma handmatig dient op te starten en deze te laten uitvoeren.

Denkt u eraan om nadien de lekbak en/of de mengbekers bij o.a. de Animo en Bravilor goed te reinigen en om te spoelen. Wilt u de machine geheel uitschakelen, dan ook de kraan afsluiten en middels een bijvoorbeeld briefje op de machine aangeven dat de kraan ook daadwerkelijk dicht is gedraaid, zodat er geen foutmeldingen komen bij het opstarten van de machine t.z.t.

Bij de Jura en Nivona koffiemachines de watertank ledigen wanneer u de machine niet meer gebruikt. Vergeet ook niet om eventuele bonen uit het reservoir te verwijderen omdat ze binnen enkele weken stilstand in het reservoir hun smaak verliezen.

Filter- en Freshbrewmachines:

Schakel de machine uit en draai de kraan dicht, vermeld dit op de machine zodat bij het later opstarten er geen foutmeldingen ontstaan.

Bij de handmatig gevulde filtermachines het waterreservoir ledigen en voor alle filtermachines geldt dat het filter schoon moet zijn en eventuele koffieresten en filterpapier verwijderd dienen te worden. Dit voorkomt schimmelvorming bij lange stilstand.

Bij freshbrew machines geldt daarnaast dat u de afvalbak dient te ledigen en eventueel de rol met filterpapier dient verwijderd te worden.

Heeft u onze hulp op wat manier dan ook nodig, dan zijn we voor u bereikbaar op 06-46169540 of  0528-354551

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze toch bizarre periode.

Met vriendelijke groet,

Team BonneBella Catunambu NL

De waardering van bonnebella.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 60 reviews.