Irish coffee recept

De Irish coffee werd voor het eerst gedronken in 1942 door Joe Sheridan op het vliegveld in Foynes. Hij zou enkele vermoeide passagiers koffie hebben geschonken met een scheutje whiskey erdoor en wat room erop, om de passagiers wat op te peppen. Één van de passagiers vroeg of dit Braziliaanse koffie was, maar Sheridan antwoordde: "No, my friend, this is Iris coffee". Ben jij ook gek op Irish coffee? Wij leggen je in dit recept uit hoe je dit zelf maakt.

Ingrediënten

  • 125 ml verse slagroom
  • 1 theelepels donkere basterdsuiker
  • 60 ml Irish whiskey
  • 250 ml espresso
  • 1 theelepel cacaopoeder

Stap 1.

Klop de slagroom met een garde of handmixer niet stijf, maar zo dik dat de slagroom nog net van de lepel afloopt.

Stap 2.

Spoel de Irish coffee glazen om met heet water en verdeel de basterdsuiker en de whiskey erover. Schenk de vers gezette koffie erbij en los de suiker al roerend op. Houd de lepel met de bolle kant naar boven vlak boven het glas en schep met je andere hand voorzichtig de slagroom via de lepel in het glas. Bestuif tot slot de koffie met wat cacaopoeder.

Geniet ervan! Bekijk ook zeker eens onze andere eenvoudige koffierecepten.